360-Kuvat ja Virtuaaliympäristöt

Luo elämyskokemus asiakkaallesi

360-kuvien avulla voidaan luoda katsojalle aidonkaltainen ja kiehtova elämyskokemus. Mahdollisuus tutkia ja havainnoida kuvaa moneen suuntaan, herättää se aitoa uteliaisuutta kohdetta, tilaa tai aluetta kohtaan. Tällainen kiinnostava ja realistinen esittely saa asiakkaan viettämään enemmän aikaa tarjotun tilan parissa.

Miten hyödyntää?

Toimiva ja tuloksellinen

Hyödyntämismahdollisuuksia 360-kuville ja virtuaaliympäristöille on monia. Niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi tilojen ja alueiden esittelyssä, asiakkaiden kulkemisen opastuksessa, tai koulutuksessa ja myynnissä. Virtuaalivierailun rooli korostuu korkeaa hygieniatasoa vaativissa olosuhteissa ja yrityksissä, joissa tutustumisvierailujen järjestäminen on haastavaa. 360-kuvilla ja virtuaaliympäristöillä voit tuoda esille yrityksesi ja tuotantotilojesi työolosuhteita, ympäristöystävällisyyttä, hygieenisyyttä ja muita laatutekijöitä, joilla on merkitystä asiakkaallesi.

Juhla- ja kokoustilojen, myytävien asuntojen, majoitustilojen ja muiden kiinteistöjen esittely 360-kuvien ja virtuaaliympäristöjen avulla herättää asiakkaissa luottamusta ja luo tuttavuuden tunnetta, jo ennen kuin asiakas saapuu paikan päälle. Suurien ja laajojen alueiden, maisemien tai rakennusten esittely onnistuu hyvin 360-ilmakuvien avulla. 360-kuvia hyödynnetään myös mainoskuvissa ja esittelyvideoissa, joissa ne toimivat hyvin huomion kiinnittäjinä. 

Olipa tila tai kohde mikä hyvänsä, ota yhteyttä. Suunnitellaan yhdessä yrityksellesi parhaiten sopiva kokonaisuus.

 

Ota yhteyttä

 

 

 

 

 

Mikä on 360-kuva?

Moderni tapa tallentaa todellisuutta digitaaliseen muotoon.

360-kuvat ovat 360-astetta kiertäviä panoraamakuvia. Kuvaa voi pyöritellä vapaasti 360-astetta ympäri ja 180-astetta ylös/alaspäin. Katsoja voi itse valita mistä kuvakulmasta kuvaa haluaa katsoa, ja näin voi keskittyä itseä kiinnostaviin yksityiskohtiin. 

360-kuvat kuvataan maasta järjestelmäkameralla ja ilmasta dronella. Näin ollen kuvat ovat erittäin tarkkoja ja laadukkaita, mikä mahdollistaa kuvien suuren muokattavuuden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on 360-virtuaaliympäristö?

Upeat yksityiskohdat esiin pikselin tarkkuudella.

Yhdistämällä useita maasta tai ilmasta kuvattuja 360-kuvia, syntyy 360-virtuaaliympäristö. Virtuaaliympäristö mahdollistaa kuvan pyörittelyn lisäksi liikkumisen esityksellä sisällä, eri 360-kuvien välillä. Kuvien päälle voidaan liittää painikkeita ja elementtejä, joita klikkaamalla voi avautua erilaisia toiminnallisuuksia, kuten johonkin yksityiskohtaan liittyvä teksti, kuva tai video. Virtuaaliympäristön sisällä katsoja voi liikkua ja tutkia vapaasti paikkoja. Virtuaaliympäristöstä voidaan myös tehdä automatisoitu kierros, jolloin tilat ja toiminnot esitellään määrätyssä järjestyksessä. Erilaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja on lukuisia, joita hyödyntämällä virtuaaliympäristöistä tehdään persoonallisia kokonaisuuksia.

Virtuaaliympäristössä katsoja saa realistisen käsityksen etäisyyksistä ja materiaaleista. Näin pystytään esittelemään isojakin tiloja yhdellä kertaa. Virtuaaliympäristö voidaan upottaa verkkosivuille ja ne toimivat lähes kaikilla selaimilla ja päätelaitteilla. 

360-kuvista luodut virtuaaliympäristöt ovat erittäin muokattavia kokonaisuuksia, joihin voidaan lisätä ominaisuuksia ja materiaaleja, päivittää toimintoja ja lisätä 360-kuvia, myös myöhemmin. Toisin sanoen 360-kuva virtuaaliympäristöt eivät "vanhene" koskaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on Matterport 3D/360- virtuaaliympäristö?

Nopea ja kustannustehokas.

Matterport teknologia mahdollistaa kustannustehokkaan tavan tehdä virtuaaliympäristöjä. Matterport 3D/360 on laserkeilauksen ja valokuvauksen yhdistelmä. Sen avulla tilasta saadaan 3D/360-virtuaaliympäristö ja myös liikuteltavat kolmiulotteiset pohjakuvat (ns. Nukkekodit). Tarvittaessa materiaalista saadaan erillinen 3D-malli, pistepilvi tai rakennuksen pohjakuvat. 

Matterport 3D/360- virtuaaliympäristön edut ovat kuvaamisen ja kuvatun materiaalin käsittelyn nopeus. Lisäksi virtuaaliympäristössä olevalla mittaustyökalulla voidaan suorittaa tarkkoja mittauksia. Verrattuna 360-kuva virtuaaliympäristöihin Matterport 3D/360- virtuaaliympäristöt eivät ole yhtä muokattavia ja lisättävien sisältöjen ja toimintojen määrä on rajallisempi. Myöhempi käsittely ja sisältöjen lisääminen on myös rajoitetumpaa.

 

 

 

 

 

Referenssejä

Matterport 3D/360-Virtuaaliympäristöt